Chihuahua

De Chihuahua is de kleinste hond ter wereld. Hij dankt zijn naam aan de Mexicaanse provincie Chihuahua waar het ras in 1850 werd ontdekt. 

Het is het oudste hondenras op het Amerikaans continent. Pas aan het eind van de negentiende eeuw brachten toeristen de hondjes mee naar Europa.

Algemene informatie Chihuahua

De Chihuahua is een klein ras dat al lange tijd bestaat. Het behoort tot rasgroep 9: ‘gezelschapshonden’.

Chihuahua’s houden er dan ook van om bij hun eigenaar te zijn. Ondanks hun formaat zijn het niet alleen schoothondjes. Ze zijn ook actief, dapper en waaks. Het kleine formaat maakt de hond echter wel erg kwetsbaar.

Een Chihuahua wordt gemiddeld zo’n vijftien jaar oud.

Uiterlijk

Chihuahua’s hebben een compact lijf. De scheel is rond met een duidelijke overgang naar de korte neus en met relatief grote ogen grote, staande oren. De Chihuahua is een kortschedelige hond, waarbij moet worden opgelet dat de snuit niet te kort is en de ogen niet te bol zijn om gezondheidsproblemen te voorkomen.

De staart wordt hoog of in een over de rug gedragen. Er bestaat twee vachttypen. Het langharige type heeft zijdeachtig haar met pluimen bij oren, nek, poten, voeten en staart. Het kortharige type heeft een aangesloten, zachte en korte vacht. Alle kleuren zijn toegestaan behalve merle.

Het gewicht van de Chihuahua hoort volgens de ras standaard tussen de 1 en 3 kilo te liggen.

Karakter

Chihuahua’s zijn actieve, levendige honden. Ze zijn moedig, soms zelfs overmoedig waardoor ze tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden.

Een Chihuahua is waaks en blaft vrij snel. Het zijn bovendien gevoelige honden die zich hechten aan hun eigenaar en houden van aandacht.

Ze kunnen soms eenkennig zijn. Chihuahua’s vinden het prettig om gezelschap van soortgenoten te hebben. Voor een gezin met jonge, drukke kinderen is een Chihuahua minder geschikt, omdat kinderen soms te ruw met het kleine hondje omgaan

De Chihuahua hoeft geen enorme afstanden af te leggen, maar willen wel graag meerdere keren per dag naar buiten om te wandelen. Daarbij moeten ze natuurlijk wel zelf lopen en NIET gedragen worden!

Opvoeding

De Chihuahua moet goed en vooral consequent worden opgevoed. Niet alleen om overlast en probleemgedrag te voorkomen, maar ook voor de veiligheid van jouw hond is het dat hij goed luistert.

Bovendien is het goed voor de band tussen jou en je hond om samen goed bezig te zijn. Hierin willen wij je graag helpen en hebben we alle informatie samengevat in een klein boekje.

Laat de kans dus niet liggen en KLIK snel op de knop HIERONDER!