Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een aanhankelijk, vaak vrolijke gezelschapshond. Hij kan slecht tegen te weinig aandacht of een onvriendelijke behandeling. De Franse Bulldog is een doorzetter en zet graag alles naar zijn hand.

Zorg dat je duidelijke regels hanteert, want anders maakt hij thuis al snel de dienst uit. Realiseer je dat het uiterlijk van de Franse Bulldog veel gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

De Franse Bulldog past bij een eigenaar die zeer consequent is en veel tijd met zijn hond kan doorbrengen.

Uiterlijk

Ze hebben een stevige, gespierde en gedrongen bouw. Ze hebben een brede borst, rug en korte stevige poten. De voorpoten staan wijd en iets naast het lichaam, maar moeten wel recht zijn.

Ze zijn wat korter dan de achterpoten, waardoor de rug naar achteren wat omhoog loopt.

De vacht van de Franse Bulldog is kort en kan 3 kleurslagen hebben: gestroomd, fawn (beige-bruin, reekleurig) of bont (wit met gestroomde of fawn vlekken).

Korte Snuit of platte snuit

Franse bulldogs staan bekend om hun korte snuit, waardoor ze er schattig uitzien. Het betekent echter ook dat ze niet goed kunnen ademen als ze liggen. Dit leidt tot veel ongemak voor deze honden.

De Franse Bulldog Short Snout is een aandoening waarbij de neus van de hond te kort is om in zijn bek te passen. Als de hond gaat liggen, kan hij niet goed ademen omdat de lucht in de neusgaten komt in plaats van in de longen.

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een abnormaal kort neusbeen. In de meeste gevallen is de oorzaak onbekend. Sommige fokkers beweren dat de Franse Bulldog Short Snouted erfelijk is.

Vacht

Een kortharige Franse Bulldog is een hondenras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Ze staan bekend om hun kleine formaat en lange, zijdeachtige vacht. Ze staan ook bekend om hun zachte temperament en vriendelijke aard.

Kortharige Franse Bulldogs worden vaak gebruikt als therapie honden vanwege hun rustige houding en zachtaardige aard.

Karakter

Deze hond is een vrolijke, speelse en vaak wat onstuimige hond die houdt van gezelschap en aandacht. Hij is gevoelig voor stemming en kan slecht tegen boze woorden, maar het is ook een echte doorzetter. Het is een eigenwijze hond die zich niet zomaar van zijn plannen af laat brengen.

Ze zijn zeer geschikt als metgezel voor gezinnen met kinderen, omdat ze zeer sociaal en intelligent zijn.

Laat je echter niet door zijn grappige, melancholieke kop ontroeren, want dan maakt jouw harige vriend thuis al snel de dienst uit!

Franse Bullen zijn slim en willen graag overal bij zijn. Ze houden er niet van om lang alleen te moeten zijn. Tegen vreemden is de hij meestal enthousiast. Ook met kinderen kan hij goed omgaan, hoewel hij te druk kan zijn voor erg jonge kinderen. Maar kinderen en honden moet je natuurlijk nooit samen in één ruimte laten.

Tegenover andere honden kunnen vooral reuen wat overheersend zijn (vooral als de ander groter is dan hij zelf). Hij kan vanwege de veel voorkomende luchtwegproblemen snurkende of knorrende geluiden maken. Een andere hond die geen Franse Bulldog gewend is kan dit vreemd of bedreigend vinden.

Socialisatie en opvoeding

Zoals bij alle honden is een goede socialisatie erg belangrijk. Laat jouw pup wennen aan allerlei mensen, dieren en andere nieuwe zaken. Zorg er wel voor dat jouw pup ook voldoende rust krijgt om al die nieuwe ervaringen te verwerken.

Bij de opvoeding is het belangrijk dat je consequent bent in wat je wel en niet wil. De Franse Bulldog is van nature niet de meest https://traininghonden.nl/hond-opvoeden/gehoorzame hond. Met zijn aandoenlijke kop kan een pup je in de verleiding brengen om dingen toe te staan die je eigenlijk niet wil.

Franse Bulldogs kunnen echte aandachttrekkers zijn, maar pas op dat hij je niet leert om je aandacht af te dringen door vervelend of jaloers gedrag te vertonen.

Negeer dus aandacht vragend gedrag door je weg te draaien. Hij is gevoelig voor jouw stemgebruik en stemming. Maak hier dus goed gebruik van.

Alleen blijven voor de Franse Bull is soms lastig. Leer de hond om alleen te blijven door dit langzaam op te bouwen. Begin zo vroeg mogelijk door de pup voor korte periodes van één tot enkele minuten alleen te laten en verleng deze periodes geleidelijk.