Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en intelligente hond voor zowel mens als dier. Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief.

Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. De Labradoodle combineert werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk.

De hond wordt ingezet als blindengeleidehond en een gezelschapshond. Laat je voor aanschaf goed informeren over de prijs van deze hond. Dit kan namelijk nog al afwijken van de standaard.

Kleur

Labradoodles zijn er in verschillende soorten kleuren: Kalk, Cream, Gold, Apricot, Parchment en Labradoodle Chocolade.

Ook zijn er twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Deze vacht kan met krullen en ook golvend voorkomen bij de Labradoodle.

De wollen vacht vergt wat meer onderhoud, de vacht mag niet te dik zijn en valt makkelijk open. De Australian Labradoodle mag geen ondervacht hebben. De vacht valt niet of nauwelijks uit en ruikt niet.

Hypoallergeen ras

Iemand die allergisch is voor een hond, reageert op het speeksel en de vacht/huidschilfers van honden. De huidschilfers komen vrij op het moment dat je hond zijn haar verliest.

Labradoodles hebben een doorgroeiende vacht, waardoor ze minder haren verliezen dan andere honden en zo minder allergenen verspreiden. Daarnaast zorgt de vacht van de Labradoodle ervoor dat de losse haren in de vacht blijven hangen.

Hierdoor moet je de vacht 1 x per week moeten borstelen. Aangezien ze wel haren verliezen, kun je nog steeds allergische klachten krijgen. Dit zal echter een stuk minder zijn dan een hond die veel verhaart. De hypoallergene eigenschap geldt alleen voor een rasechte Australian Labradoodle.

Als je meer wil weten over de de bijzondere vacht van de Labradoodle raad ik je aan om mijn een van mijn blog artikelen hierover te lezen: labradoodle blog.

Uiterlijke kenmerken

De Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd. De staart is vrijwel recht, hij heeft hangende oren, en grote ogen met hele lange wimpers. Opvallend zijn natuurlijk zijn mooie, lange krullende haren.

Het gewicht van de hond ligt tussen de 25 en 35 kg. De schofthoogte is van 54 tot 65 cm.

E-Book Labradoodle

Er is een nieuw e-book genaamd “Labradoodle Geheimen” die je helpt om je Labradoodle met positieven methodes op te voeden tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond.

Een Labradoodle die jou en je familie jaren van plezier zal brengen zonder dat het je uiteindelijk een vermogen kost en zonder uren van verzorging.

Voor een eenmalig bedrag kan je zelf al beginnen met het opvoeden van jouw hond!