pet, dog, puppy-1284307.jpg

Welk speelgoed is goed voor een puppy?

Ben jij in het bezit of ben je van plan een puppy in huis te nemen? Dan is het onvermijdelijk dat je ook speelgoed nodig hebt voor je dierenvriend. Want een puppy kan hier enorm veel van leren en tevens is het ook leuk om hier samen mee te spelen. Puppy’s kunnen namelijk erg druk zijn en door ze wat speelgoed te geven kunnen ze lekker spelen en worden ze lekker moe.

Daarom wil ik je graag in dit artikel een aantal tips geven welk speelgoed goed zijn om voor je puppy te geven. Tuurlijk hangt dit natuurlijk ook af wat voor hondenras je hebt en daarom ga ik de meest algemene speelgoed met je behandelen, zodat jij dit niet hoeft uit te zoeken.

Waarom is speelgoed voor een puppy zo belangrijk?

Er zijn verschillende redenen waarom speelgoed goed is voor een puppy. Ik zal even een opsomming maken van de belangrijkste redenen.

  • Als je speelgoed aan je puppy geeft, is de kans kleiner dat hij spullen in huis kapot maakt. Denk aan tas, schoenen, belangrijke papieren, etc.
  • Een puppy is pas net geboren en door het spelen met bepaald speelgoed kan hij zijn hersenen goed trainen. Bijvoorbeeld hoe hij eten uit een speelgoed kan halen.
  • Een puppy is vrij druk en om hem moe te maken, kan je speelgoed gebruiken om spelletjes te spelen.
  • Puppy’s kunnen in de nacht snel angstig zijn en dit kan je voorkomen door hem een knuffel te geven

Waar kan je puppy speelgoed kopen?

Deze vraag is denk ik heel makkelijk te beantwoorden en volgens mij weet iedereen wel waar je speelgoed voor je puppy kan kopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen op bol.com.

Zie hieronder leuke speeltjes voor jouw hond:

De kosten van het speelgoed is erg afhankelijk van je eigen financiële mogelijkheden. Je kan het letterlijk zo duur maken zoals je zelf wilt. Wil je het nou zo goedkoop mogelijk houden en ben je een beetje creatief? Dan zou je natuurlijk ook wat speelgoed zelf kunnen maken. Ook leuk om bijvoorbeeld samen te doen met kinderen.

Vind je het niet zo fijn om dingen op het internet te kopen, dan kan je natuurlijk ook naar een dierenwinkel bij jou in de buurt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van puppy speelgoed?

Het is goed om te weten dat niet elk speelgoed is voor elke puppy. Een puppy is nog maar net op de aarde en er nog niet alles is even goed doorontwikkeld, zoals zijn tanden bijvoorbeeld. Daarom is het verstandig om geen hard speelgoed te kopen, maar te beginnen met wat zacht speelgoed.

Een voorbeeld van goed speelgoed moet gemaakt zijn van touw of rubber. Dit omdat een puppy zijn melktanden in de eerste 3 a 4 maanden verliest. Hier kan je puppy best veel last van hebben, dus daarom kan je niet zomaar alles aan je puppy geven. Wat ook helpt is om je speelgoed nat te maken, zodat je puppy minder last heeft met kauwen.

Verschil tussen hard en zacht speelgoed

Voor een puppy raad ik je aan om speelgoed uit te kiezen wat niet al te hard is, omdat de tanden nog ontwikkeld genoeg zijn bij een puppy. Als je puppy wat ouder wordt, kan je overstappen op speelgoed wat harder is.

Voorbeelden van zacht speelgoed zijn:

  • Knuffels
  • Zachte ballen

Voorbeelden van hard speelgoed zijn:

  • Tennis ballen
  • Houten stokken
  • Plastic hondenbotten

Denk spelletjes voor puppy’s

Voor puppy’s is het belangrijk dat ze zo vroeg mogelijk aan het werk worden gezet. Dit omdat hun hersenen nog maar erg jong zijn, waardoor ze nog veel kunnen leren. Daarom kan je door middel van denkspelletjes je hond verder ontwikkelen.

Een leuk voorbeeld voor een denk spelletje is de KONG. Dit is plastic bal in beetje aparte vorm. Een KONG is er voor gemaakt om de voeding van je puppy er in te doen en vervolgens moet de puppy proberen het er uit te krijgen. Hiermee is je hond lekker aan het eten en tevens is hij ook aan leren. Win win situatie dus! En sommige mensen gebruiken een KONG dagelijks dat ze geen voer bak meer nodig hebben. Hoe fijn is dat?

Vergelijkbare berichten