Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner

Wil jij een Golden Retriever kopen?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

De Golden Retriever is een echte familie hond die goed overweg kan met kinderen. Het is een hond die veel beweging nodig heeft en van aandacht houdt van mensen.

Ben jij opzoek naar een Golden Retriever? Dan ben je op de juiste website terecht gekomen. Bij het aanschaffen van een Golden Retriever komen namelijk nog al wat dingen bij kijken. Door goed voorbereid te zijn weet je precies waar je allemaal rekening mee moet houden.

Niemand wil namelijk tegen onverwachte problemen aan lopen. Hiervoor is het van belang dat je dit artikel goed leest, zodat je goed bent voorbereid voor het aanschaffen van een Golden Retriever.

Inhoudsopgave

Waar kan je een Golden Retriever pup kopen?

Als je op zoek bent naar een Golden Retriever is het belangrijk dat je die koopt bij een vertrouwelijke fokker. Een goede fokker weet heel erg veel van zijn puppy’s. Een goede tip is daarom om veel vragen te stellen aan de fokker. Zo kom je er namelijk achter of de fokker betrouwbaar is of niet.

Lees hier belangrijke vragen die kan stellen aan de fokker.

Als je merkt dat de fokker bepaalde vragen niet wilt antwoorden, moet je je goed afvragen of je wel de puppy bij deze fokker wilt kopen. Lees je daarom goed in vooraf gaan het bezoek met de fokker. Misschien staan er op het internet al recensies van deze fokker van mensen die je zijn voor gegaan.

Hieronder zal ik een aantal links plaatsen waar je betrouwbare fokkers voor jouw Golden Retriever kunt vinden:

Wat vaak wel goedkoper is, maar ik niet aanraad is het kopen van een Golden Retriever via Marktplaats. Je weet namelijk niet goed hoe er voor de hond is gezorgd en of hij/zij problemen heeft. Veel mensen op Marktplaats verkopen hun hond meer om er maar van af te zijn. Ook is de Golden Retriever dan al een bepaalde manier van opvoeden gewent, waardoor het voor jou een stuk moeilijker wordt om zijn gedrag eventueel te veranderen.

Wat zijn de kosten van een Golden Retriever?

De fokker wil uiteraard de beste en hoogste prijs hebben voor zijn/haar pup. Het is dan ook zeker aan te raden om bij verschillende fokkers te gaan kijken. Hierdoor krijg je een goed beeld van en kan je uiteindelijk kiezen bij wie jij het beste gevoel hebt.

Als je dus bij een erkende fokker een Golden Retriever koopt, is dat altijd duurder dan via Marktplaats of Puppyplaats. De prijs van de Golden Retriever kan verschillen of de hond een stamboom heeft of niet. Als de Golden Retriever een stamboom heeft, zal de prijs wat duurder zijn.

Als je wil weten wat een stamboom precies inhoudt kan je op de volgende link klikken: Wat is een stamboom?

Ook kan de prijs van de Golden Retriever omhoog gaan vanwege de ouders. Bijvoorbeeld als de ouders een hondenshow of wedstrijden gewonnen hebben. Bij de fokker kan je exact vragen hoe hij de prijs van de Golden Retriever stond heeft gebracht.

De gemiddelde prijs van een Golden Retriever ligt tussen de €1000 en €1500 als die van een stamboom afkomt. Deze prijs is alleen de aanschafwaarde van de hond. Hierbij komen nog de volgende kosten:

Sommige spullen hoef je dus maar één keer te kopen, maar het eten voor de Golden Retriever moet je natuurlijk wel vaker kopen. Ik noem geen prijzen voor bovenstaande opsomming, omdat dit namelijk heel erg varieert. Je kan het beste op de links klikken en kijken wat voor jou het beste is om aan te schaffen.

Overzicht kosten

Ik zal je een overzicht geven van de kosten voor een Golden Retriever pup. Wel is het goed om er bij te vermelden dat het hier gaat om een puppy bij een erkende fokker met een stamboom. De extra Puppybenodigheden is een schatting en kan natuurlijk altijd goedkoper of duurder uitvallen in jouw geval.

Wat heb je nodig? Prijs
Golden Retriever puppy erkende fokker€1000,-
Voer en drinkbak €15,-
Riem €15,-
Speeltjes €20,-
Voeding €50,- (per maand)
Mand/kussen €30,-
Overige attributen (poepzakjes, snoepjes, puppy ren) €50,-
Verzorgingsspullen (shampoo, borstel)€50,-
Dierenarts €100,-
TOTAAL €1330,-
*deze prijzen blijven natuurlijk een schatting en is gebaseerd op uitvoerig onderzoek doen naar wat andere mensen zeggen over de prijzen. Maar als je van plan ben een Golden Retriever puppy te kopen, houd dan rekening met deze kosten!

Hondenverzekering

Wat veel mensen niet weten maar tegenwoordig bestaat er ook een hondenverzekering. Dit werkt eigenlijk precies het zelfde als bij mensen. Als de hond naar de dierenarts moet, wordt dit vaak vergoed door de verzekering.

De dierenarts is niet goedkoop en je wil natuurlijk niet voor onverwacht hoge kosten staan. Hiervoor kan je voor een klein bedrag per maand jouw Golden Retriever al verzekeren. Het is tenslotte wel een lid van je gezin en daar wil je toch goed voor zorgen?

Je kan verschillende pakketen kiezen waar je precies ziet wat er wel en niet vergoed wordt. In de eerste paar maanden krijgen puppy’s vaak bepaalde vaccinaties. Deze kosten kunnen vaak hoog oplopen, maar met een verzekering ben je hier meestal voor verzekerd. Ook het castreren of steriliseren valt vaak onder de verzekering.

LEES TIP: heb je een hondenverzekering nodig?

Belangrijke spullen die je nodig heb

Bij het aanschaffen van een hond komen er veel dingen bij kijken. Hiervoor heb ik ook dit artikel geschreven dat je niks vergeet en alles bij de hand hebt. Als je een puppy wilt kopen moet je namelijk veel spullen aanschaffen. De meeste spullen hoef je vaak maar één keer te kopen dus ik zou het niet al te duur maken voor jezelf. Als je niet zoveel geld hebt om te besteden kan je altijd even op Marktplaats kijken of mensen nog oude hondenartikelen verkopen.

Hieronder zal ik een overzicht maken met de links erbij wat je allemaal nodig hebt bij het aanschaffen van een Golden Retriever

Dit zijn voorbeelden van artikelen die je nodig heb bij het aanschaffen van een puppy. Je moet even goed kijken of het voor jouw Golden Retriever ook nodig is om een bench aan te schaffen of anders gewoon een mand of kussen. Voor een uitgebreide checklist verwijs ik je graag door naar een andere website.

UITGEBREIDE CHECKLIST VOOR PUPPY’S!!!!

Een Golden Retriever herplaatsen of adopteren

Een van de bekendste opties om een Golden Retriever te kopen is het adopteren. Hiermee koop je een Golden Retriever van iemand die niet voor zijn hond kan zorgen of er geen tijd meer voor heeft. Dus een ideale manier voor mensen die GEEN puppy in huis willen. Tegenwoordig zitten er veel honden in het asiel die weinig beweging krijgen en slecht worden verzorgt. Hiervoor is het van belang dat meer mensen een Golden Retriever adopteren.

Aan het kopen van een Golden Retriever herplaatser zitten een aantal voor en en nadelen. Ik zal er een kort en duidelijk overzicht van maken, zodat jij zelf kan bepalen of dit iets voor jou is.

Voordelen:

 • Je Golden Retriever is al zindelijk (wat veel tijd kost bij een puppy)
 • Veel goedkoper dan een een puppy bij een erkende fokker
 • Je Golden Retriever zal ten opzichte van een puppy minder druk zijn en dus minder kapot maken.

Nadelen:

 • Je moet dealen met een eventuele bestaande naam van je toekomstige Golden Retriever
 • Het kan voorkomen dat je Golden Retriever een traumatische ervaring heeft meegemaakt
 • Er kunnen gedragsproblemen optreden

LEES TIP:

Voordat je besluit een hond in huis te nemen, moet je goed nadenken of je een puppy wilt of dat je een Golden Retriever wilt adopteren. Beide opties hebben voor- en nadelen. Maar je moet ook goed naar jouw eigen situatie kijken.

Als je kleine kinderen in huis hebt, of andere huisdieren zoals katten, is het misschien verstandiger om een Golden Retriever puppy in huis te nemen. Een pup kun je geheel vormen naar jouw wensen en andere dieren accepteren sneller een pup dan een volwassen hond. Bij een geadopteerde Golden Retriever is het gedrag al vastgelegd en onwenselijk gedrag (bijvoorbeeld op de bank liggen of springen) is dan veel lastiger af te leren dan bij een puppy.

Ook moet je kijken of je in het begin genoeg tijd hebt om de hond (geadopteerd of pup) te begeleiden en te laten wennen. Het is in geen geval een fijn idee als jij vandaag een hond in huis haalt, en morgen alweer hele dagen gaat werken en de hond alleen thuis is. Een hond bij jou in huis halen, vergt van jou en van de hond aanpassingsvermogen. Het heeft tijd nodig om te wennen.

BRON: ROEDELCENTRAAL.NL

Tips voor het opvoeden en trainen van jouw Golden Retriever

Ben je op zoek of heb je al een Golden Retriever, maar vind je het lastig om hem zo goed mogelijk op te voeden? Daar heb ik de oplossing voor. Er is namelijk een boek samengesteld waar alle informatie in staat van de Golden Retriever. Voorbeelden van onderwerpen die aanbod komen in het boek zijn:

 • Hoe je de 5 meest gemaakte fouten voorkomt die menen maken bij het kopen van een Golden Retriever.
 • Wat je tijdens de eerste nacht van je moet pup MOET doen!
 • De snelste manier om jouw Golden Retriever te trainen
 • Ontdek de meest voorkomende gezondheidsproblemen
 • Welke vragen je aan de fokker moet stellen.

Ontdek Nu De Geheimen Over De Golden Retriever Die De Meeste Mensen Nooit Te Weten Zullen Komen!”

Dit boekje kan je dus ook al aanschaffen voor dat je een Golden Retriever hebt gekocht. Hierdoor ben je meteen aan leren waar je wel en niet op moet letten bij het aanschaffen van een Golden Retriever. Het kan je namelijk heel veel geld schelen.

Voorkom nu de fouten die de meeste mensen maken bij een Golden Retriever!!

NIET GOED? GELD TERUG!!

LEES HIER alle SUCCES verhalen

Één reactie op “Wil jij een Golden Retriever kopen?

 1. Ik had jaren Labradors.Helaas is het mannetje vorig jaar overleden het vrouwtje zat in een oppasoord in Dordrecht tijdens mijn revalidatie.Toen ik haar wilde halen was ze weg,Ik weet nu niet waar ze is,Ik heb elke dag veel verdriet en wil haar zo graag weer terug.Maar wat zijn ze lief ongelooflijk ik zoek dus weer een Labrador. Fijn dat u dit even hebt gelezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Om door te gaan op deze website, dien je eerst de cookies te accepteren. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluiten